Адвокатът на Борисов: Питаха го за интервюта отпреди 15 години

0

Бившият премиер Бойко Борисов е бил разпитван за интервюта, които е давал пред модни списания преди 15 години. Това заяви пред бТВ адвокатът му Менко Менков. Той определи проведения в четвъртък разпит на лидера на ГЕРБ като несериозен.

Ден по-рано бившият премиер се видя два пъти с разследващи – веднъж в сградата на бившия спецсъд, а след това в съдебната палата. Той бе разпит във връзка с разследването „Барселонагейт“, както и по друго дело, свързано с бивш министър от правителство на партията му. И по двете от прокуратурата се задействаха след като ГЕРБ започнаха да искат отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

„Определено има разследвания, които се държат на трупчета. Едно от тях е „Барселонагейт“ Данъчните органи на Испания са се произнесли, че по тези сделки за имотите, за които Бойко Борисов няма касателство, няма нарушение. Има постановление на прокуратурата в Испания за прекратяване на разследването. Аз не знам какво се разследва, защото въпросите, които бяха задавани на Бойко Борисов, нямат отношение към престъпление, а какви интервюта е давал преди 15 години пред модни списания – това се несериозни работи“, заяви Менков.

От думите му се разбра и че Борисов е бил разпитван във връзка със сигнал на Гешев. Главният прокурор се оплакал, че му е оказван натиск да подаде оставка. Той показа и писмо, което твърди, че е получил при завръщането си от САЩ преди дни. В него се съдържа заплахата, че някой „ще натисне enter-а“, както и цитат от детската книга „Мечо Пух“.

По това разследване не би трябвало никой да се призовова, защото Гешев бе твърди, че Борисов му е изпратил писмото, каза Менков.

Адвокатът коментира още, че според вероятността Борисов да бъде обвинен по разследването „Барселонагейт“ е нулева. Според него през миналата година има произнасяне на испанските власти, че няма извършено престъпление по този случай. Самият Борисов официално никога не е бил разследван във връзка с казуса.

 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy