Американка разходи теле на Червения площад и ще лежи 13 дни в ареста

Американската гражданка Алисия Дей разходи теле на Червения площад в Москва и бе осъдена да лежи 13 дни в ареста, както и да заплати глоба от 20 000 рубли (около 510 лв.). Това съобщи руското издание „Медиязона“, като се позова на пресслужбата на съд в Москва, който е гледал делото.“

34-годишната Дей бе задържана от руските власти на 31 януари по време на разходка на Червения площад заедно с теле.

Според обясненията й дадени пред съда, тя е купила животното, за да не бъде изядено и решила да му покаже колко красива е Москва.

„Обичам да разхождам селскостопански животни, защото понякога хората ми казват, че започват да ядат по-малко месо, след като се срещнат с животинките“, каза Алисия Дей.

Пред съда тя заяви, че не е оказвала съпротива на органите на реда при задържането й на Червения площад. Мей говори на руски език пред съда.

Според руските сили за сигурност, докато била на Червения площад Алисия Дей, която е вегитарианец и екоактивист, е викала: „Животните не са храна!“.

В крайна сметка Тверският районен съд в Москва е осъдил Дей на 13 дни арест за полицейско неподчинение и я е признал за виновна, че е пречела на хората да се разхождат по Червения площад, за което е глобена с 20 000 рубли.

След задържането й от руската милиция, телето е било отведено в Център за рехабилитация на животни, предаде „РИА Новости“.

Заедно с Дей, милицията е задържала и шофьора на буса, с който са докарали телето на Червения площад, предаде телевизия РЕН ТВ. За съдбата на арестувания шофьор не се знае нищо.
 

Алисия Дей е пристигна в Русия през януари с туристическа виза.

Това не е нейна първа подобна акция. На страницата й в руската социалната мрежа „В Контакте“ тя е публикувала снимки как разхожда овца по улиците на Варшава. „Дейли Мейл“ (Daily Mail) пък съобщи, че през 2019 г. Алисия Дей е била глобена, защото е взела прасенце от ферма в апартамента си в Лондон. Заради този случай е била глобена.

 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy