АНТОАНЕТА ТИТЯНОВА С ПЪРВА НАГРАДА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА ЗА ПЕЧАТНА МЕДИЯ

Популярната журналистика Антоанета Титянова, със стотици статии в сферата на туризма от десетилетия, получи I награда – статуетка „Златна роза“ и „Грамота“ в категория „Журналистически материал в печатна медия“ от Министерство на туризма на официална церемония на VIII Годишни награди в туризма, които се проведоха под патронажа на министър-председателя на Република България акад. Николай Денков. Отличието бе връчено на Титянова от Николай Василковски за обзорния материал „Огромният потенциал на селския туризъм в България„.

Титянова е член на УС на СБЖ, дългогодишен главен редактор на множество национални медии, носител е на български и международни награди, сред които: „Златното перо“ за публицистика на СБЖ (2007 г.), „Народен будител 2010“, „Журналист на годината в печатните медии“, „ВИП перо“, „Медиен Оскар“, Le Prix d’Encouragement в Concours de Nouvelles на Forum Femme méditerranées, Франция и др. За двуезичната си книга „София – от 7 извора вода“ (по проект на Дирекция „Култура“, Столична община), е наградена със статуетка „Ротонда“ и Диплом от община Банкя (2018 г.) за принос в културата.

Антоанета Титянова печели Националния конкурс „READ & TRAVEL 2022 ” („Чети и пътува”) и получава Наградата за журналистика от XVII Международно изложение „Културен туризъм“ – Велико Търново с публикацията „Народни празници, облечени като фестивали. Маскарадните игри в България – как обичаите стават фестивали“ в сп. „Фестивалите в България“, на което е била главен редактор.

Антоанета Титянова е дългогодишен член е на АБУЖЕТ, на Съюз на българските писатели, Съюза на българските творци и др. Популярен журналист, писател и общественик, от 43 г. работи в различни печатни медии, където има хиляди авторски публикации. Била главен редактор на тиражни издания като:  „Фестивалите в България“, „Вестник за дома“, сп. „Виж“, сп.„Съдби“, сп. „Имоти България“ и др. Водила е авторски рубрики във в. „Куриер 5“, сп. “Блясък“, в. “Новинар“, в. „Политика“, сп. „Ние, жените“, сп. Cool и др., автор е на над 100 телевизионни интервюта (ТВ Евроком), била е водещ на предаването „Кой кой е в столичното общество“ в БНР – Радио София. Председател е на Агенция Форум България и е създател на сайта „България без граници“. Организирала е десетки национални и регионални културни събития и фестивали в цялата страна.

Официалната церемония на Годишните награди на Министерството на туризма се състои на 14 декември 2023 г. в зала „Средец“ на София Хотел Балкан. Домакин на събитието бе министърът на туризма Зарица Динкова, а сред официалните гости бяха посланици, министри, народни представители, кметове,  туристически организации.

Победителите в Годишните награди в туризма получиха грамота и статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

Печелившите са:

Художествени категории – журналистически материал на тема туризъм:

– в печатна медия – Антоанета Титянова, „Огромният потенциал на селския туризъм в България“,

– в телевизия – Живко Константинов, „Първото плаване на български кораб до Антарктика“,

– в онлайн медия – Кристиан Иванов, „Лятната магия на българските планини“,

– в интернет блог – Кристина Патрунова, „88 Забележителности и идеи около София“

Професионални категории:

– туристическа атракция /обект/събитие – Туристически комплекс „Ханът“, с. Неофит Рилски

– специализиран туризъм -„Бългериън Голф Турс“

– туристическа дестинация – с. Неофит Рилски

– иновация – Юртов къмпинг „Наедно“, с. Неофит Рилски

Специални награди на Министерството на туризма:

– за международно признати постижения и устойчиво развитие в туризма – к.к. „Албена“,

– за иновация в сферата на туризма – „Йеттел България“ ЕАД,

– за международно признати постижения и иновации в туризма – „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско“,

– за иновация в туризма – хотелски чатбот „Умни.бг“,

– за принос в развитието на СПА и уелнес туризма в България – проф. Сийка Кацарова, председател на БСБСТ,

– за цялостен принос в развитието на туризма – Благой Рагин, почетен председател на БХРА.

Сред другите отличени бе Меглена Плугчиева, посланик на дестинация България за германския, австрийския и швейцарския пазар.

Коментарите са изключени