Арестуваха шофьор на такси без книжка, опитал да подкупи полицай с близо 1000 лева

0

В сряда полицията в София арестува 35-годишен шофьор на такси без книжка, който се опитал да подкупи полицай с 920 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тази сутрин, малко след 5:00 часа, в района на бул. „Васил Левски“ полицаи спрели за проверка таксиметров автомобил. Шофьорът не представил шофьорска книжка. Последвала проверка, която показала, че той никога не е притежавал българско свидетелство за управление. Пред полицейския екип шофьорът представил британски документ за обучаващ се тип „L“.

За да не бъде санкциониран, мъжът се опитал да подкупи проверяващия го полицай – пуснал в джоба на светлоотразителната му жилетка банкноти от по 100, 50 и 20 лева. Полицаят обаче подал сигнал, а пристигнала дежурна оперативна група установила, че подкупът е в размер на 920 лева.

Шофьорът е с множество криминални регистрации в полицията за незаконно упражняване на занаят, държане на акцизни стоки без бандерол, кражби и грабежи. Имал е три осъдителни присъди.

Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. След изтичането ѝ, с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy