Атанас Петров и Антон Щерев от „Винпром Пещера“ – заплашили с убийство Велислав Минеков

Прокурорски чадър от бившия спецобвинител Ангел Кънев над босовете на „Винпром Пещера“ е обезпечил заплахите за убийство, които Атанас Петров и Антон Щерев, по прякор „Мудните“, са отправили към министъра на културата Велислав Минеков. Това заявяват в отворено писмо до медиите група български магистрати, потресени от безучасността на прокуратурата към сигнала на културния министър, че животът му е в опасност. Както стана ясно от интервюто на Минеков пред сайта „Биволь“, „Мудните“ от „Винпром Пещера“ са го заплашили с убийство по повод негово разследване и последваща забрана за събаряне на тютюневите складове в Пловдив.

                     Това не е първото престъпление на мутрите от „Винпром Пещера“ (както ги наричат подателите на отвореното писмо), но явно с времето тяхното поведение преминава всякакви граници след като са си купили прокурори като Ангел Кънев, което ги кара да чувстват абсолютно безнаказани. Срещу крупни суми печално известният бивш спецпрокурор им правел „перде“, покривайки техни престъпления в особено големи размери по линия на алкохолната и цигарена контрабанда.

                 „Наскоро получихме информация, че при закриването на специализираното правосъдие, Кънев е предлагал на ъндърграунда срещу заплащане да унищожи СРС-та и цели папки с доказателствен материал, или да подмени съдържанието им. Има данни, че при напускането си той е изнасял цели дела с папки, които в последствие е „препродавал“ за суми от порядъка на 5000 до 100 000 лв. Става дума за десетки дела“, кълнат се авторите на писмото и цитират конкретен случай как в разгара на култов банкет на ъндърграунда, подобна папка с клеймото на бившата спецпрокуратура била сложена до бутилка уиски от новите й собственици. В заключение омерзените магистрати свидетелстват, че след закриването на специализирания съд и прокуратура, Ангел Кънев е разпределил ключови дела на свои близки прокурори, а друга част е запазил за себе си, за да прикрие липсата на папки и документи от делата, които е водил.

Коментарите са изключени