Байдън може да обяви кандидатурата си за нов мандат следващата седмица

Президентът на Съединените щати Джо Байдън може да обяви намерението си да се кандидатира за втори президентски мандат през следващата седмица, съобщи Си Ен Ен.

Според американската медия Белият дом е поканил на официална среща през следващата седмица най-големите дарители и спонсори на Демократическата партия, за да се срещнат с американския президент във Вашингтон, когато най-вероятно той ще обяви и официалната си кандидатура.

Най-големите спонсори на Байдън по време на последната президентска кампания са сред поканените на събитието следващия петък. То ще се проведе само няколко дни след отбелязването на четвъртата годишнина от обявяването на президентската кампания на Байдън за президентските избори през 2020 г. Подробности около събитието обаче са ясни, но се очаква то да се проведа извън територията на Белия дом, твърди „Си Ен Ен“, като се позова на двама свои източници.

Списъкът с поканени включва дарители и спонсори, които са събрали по над 1 милион долара за Байдън по време на последната му президентска кампания, както и редица други големи дарители на Демократическата партия, отбелязва медията.

По данни на сайта „Аксиос“ (Axios) Байдън не бърза да обяви официално намерението си за преизбиране. Някои от неговите съветници и близки сътрудници смятат, че той вероятно ще обяви кандидатурата си през юли или дори през есента. Според вестника кампанията на Байдън е все още в много ранен етап на планиране.

Предстоящите президентски избори в САЩ са насрочени за ноември 2024 г. Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви кандидатурата си за президентския пост още през ноември минала година.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy