Без договорки, в името на реформи. Как вижда Христо Иванов кабинет с третия мандат

Ако мандатът бъде връчен на „Демократична България“ (ДБ), ще последваме примера на „Продължаваме Промяната“, които изработиха програмен документ, организираха срещи и го внесоха в зала, за да търсят подкрепа от всички, коментира съпредседателят на партията Христо Иванов в понеделник.

 

По-същото време президентът Румен Радев показа, че проучва каква е възможността за правителство с подкрепата и на ГЕРБ, и на “Продължаваме промяната“.

 

Търсене на подкрепа на база на програмни приоритети без коалиции и договорки, по примера на първите два мандатоносителя, е формулата, на която трябва да стъпи този, който получи третия мандат, отбеляза Иванов.

 

Той посочи, че не може да се правят коалиции, да се избират министри от различни формации и да влизат лидери в кабинета. 

 

“Ние отдавна сме заявили, че бихме пристъпили към подкрепа или реализация на кабинет само при много ясен ангажимент за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние“, допълни Иванов. 

 

Според него въпросът е готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки, без коалиции и да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията.

 

В неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов да състави правителство, а в понеделник и Радев насочи вниманието към партията му.

 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy