Бившият футболен съдия Атанас Узунов оглави общинския съвет в Пловдив

Бившият футболен съдия, кум на Христо Стоичков и бивш член на управата на пловдивския футболен клуб „Локомотив“ Атанас Узунов беше избран за председател на общинския съвет в Пловдив. Узунов е общински съветник от ГЕРБ четвърти мандат.

Той поема председателския пост с подкрепата на 32-ма съветници. За Узунов освен ГЕРБ гласуваха и „Съединени за Пловдив” на бившия кмет Славчо Атанасов, „Браво, Пловдив“, които влязоха с регистрацията на „Българска прогресивна линия“, ДПС и ИТН. От ИТН обясниха подкрепата си с това, че Узунов е номиниран от най-голямата група в съвета и е редно той да заеме поста. От „Продължаваме промяната – Демократична България“ гласуваха с „Не подкрепям никого“.

Освен Узунов, предложена за поста беше Виолета Константинова от „Възраждане“, за която гласуваха 5 съветника.

На първата сесия на общинския съвет по традиция новите общински съветници, кмет и районни кметове положиха клетва. Така общината вече се управлява от новоизбрания кмет Костадин Димитров от ГЕРБ.

В общинския съвет на Пловдив влизат осем партии и коалиции. С най-много мандати са ГЕРБ – 13, следвани от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – 10. С осем общински съветници е местна коалиция „Съединени за Пловдив“, следвани от „Българска прогресивна линия“ и „Възраждане“, които са с по петима. С по четирима съветника са „БСП за България“ и „Има такъв народ“, а ДПС има двама представителя.

<div class=“flourish-embed flourish-chart“ data-src=“visualisation/15561986″><script src=“https://public.flourish.studio/resources/embed.js“></script></div>

Следващата сесия на общинския съвет на Пловдив ще бъде на 23 ноември.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy