Бивш служител на НСО отива на съд за поръчково убийство

Бивш служител на Националната служба „Охрана“ (НСО) и още трима души отиват на съд за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, съобщи прокуратурата. Делото е внесено във военния съд и предстои насрочването му. То ще се гледа там, тъй като НСО е военизирана служба.

Марангозова бе убита в столичния квартал „Младост“ на 10 октомври 2019 г. Тя бе застреляна с три куршума в главата, докато говори по телефона в колата си. Соченият за физически извършител Петър Костов се е движел с мотор, а оръжието е било прикрито с букет изкуствени рози, твърдят разследващите. По-късно мотициклетът е открит във водоем в софийско село Чепинци.

Като подбуител на убийството е сочен Иво Масларов, син на съпруга на някогашната социална министърка Емилия Масларова. Според разследващите той е имал спорове за пари със застреляната. След покушението Масларов избяга от България първо в Швейцария, а след това в Германия. Той бе арестуван в Берлин и екстрадиран у нас миналата година.

Бившият служител на НСО подполковник Борис Иванов е сочен като помагач. Разследващите казват, че той е приел поръчката за убийството, организирал е проследяването на жертвата и е разпределял задачи между останалите участници.

Според прокуратурата Марангозова е била следена близо месец преди стрелбата.
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy