Божков се похвали, че вече си е вкъщи

През социалните мрежи обвиняемият хазартен бос Васил Божков обяви, че вече си е вкъщи. Преди ден съдът реши да го пусне от ареста и да му наложи по-лека мярка за неотклонение – домашен арест. 

„Честит празник. У дома съм. Благодаря ви за подкрепата“, написа Божков във Фейсбук и публикува снимка, на която пуши пура. 

 <iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVassilKrumovBojkov%2Fposts%2Fpfbid0TDkMdnSP3Nud65ujtL3pSXZXQ8fW3hfrEz4gLU8MzQrDmuAu5fecDntZgSSVqWhul&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“608″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

МВР трябва да следи дали Божков спазва домашния си арест, като за целта му е сложена и електронна гривна. Наложената от съда мярка за неотклонение е по делото срещу Божков за неплатени такси за близо 700 милиона лева. 

На 25 август Васил Божков се върна от Дубай, където пребиваваше в последните три години, и беше задържан на летището в София. 

През януари 2020 г. Божков напусна България и се установи в Дубай, за да избегне задържането си, защото България и ОАЕ нямат подписано споразумение за изпълнение на съдебни поръчки. Впоследствие му бяха повдигнати 18 обвинения, между които свързани с убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др. След бягството си Божков започна да твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите.

Делото, по което Божков е готов да даде показания като защитен свидетел, е за изнудване. Той твърди, че Бойко Борисов му искал 10% от печалбата на лотарията му.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy