Бойко Борисов е оптимист, че с трети мандат на „ДБ“ има голям шанс за правителство

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че е оптимист, че с третия мандат, особено ако отиде в „Демократична България“, има голям шанс да се направи правителство на базата на евроатлантическите мнозинства в парламента. Ако се направи едно програмно правителство, подобно на това, което предложихме с проф. Габровски, мисля, че има шанс, коментира той на среща, предавана на живо във Фейсбук, по повод 16 години от основаването на партията.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fboyko.borissov.7%2Fvideos%2F703780221396921%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“560″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Прави впечатление огромните евроатлантически мнозинства, които се правят в този парламент, коментира Борисов и даде пример с военната помощ за Украйна, Шенген, еврозоната.

„Затова считам, че вторият мандат няма да бъде изпълнен, защото, особено в последните дни, ПП-тата изпаднаха в изолация с бруталните си предложения, необмислени във всичко“, коментира лидерът на ГЕРБ. И тук, за радост, системните партии спират популистки закони, което ме прави оптимист, че третият мандат при правилен избор от президента, особено ако е в посока „Да, България“, има голям шанс да се направи правителство на базата на тези мнозинства, посочи той.

ГЕРБ-СДС, ДПС, ДБ – едните предложат закон, другите го подкрепят, ние предложим, те ни подкрепят, заедно с “Възхода”, отбеляза Борисов. Четирите партии ГЕРБ-СДС, ДПС, ДБ и “Български възход” направиха много добри мнозинства и едно подобно правителство, добре конструирано с подобно мнозинство зад него, може изведнъж да направи България много по-стабилна, отколкото дори след някакви следващи избори, заяви той. Четирите партии имат общо 135 депутати – повече от необходимите за избор на кабинет 121.

Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че в последните дни на парламента за тази година системните партии са действали изключително разумно, не са се поддали на популизма да направят „сватбарски“ бюджети, да изхарчат парите, а са сложили мерило средствата по плана за възстановяване да се харчат само за това, което са дадени.

Това, което поехме като ангажименти в Изборния кодекс – да може и на хартия, и на машина да се гласува, го изпълнихме, коментира той. Така че сега не можете да се оправдавате, че хората ги е страх от машините, но аз се надявам, че няма да има нужда и в третия мандат ще се прояви разум, добави Борисов.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy