Бойко Борисов поискa оставката на кмета на Пловдив, но не я получи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прехвърли вината за всички скандали в Пловдив на кмета от партията му Здравко Димитров и поиска от него „незабавно“ да си подаде оставката.

Димитров, обаче, отказа да се съобрази с искането на Борисов и каза, че „ще е безотговорно да остави Пловдив на автопилот“.

ГЕРБ ще контролира по друг начин Димитров

По време на среща със симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив Борисов призова общинските съветници на ГЕРБ да намерят начин да упражнят нужния контрол върху дейността на кмета, ако Димитров не подаде оставка.

В явен опит да намали щетите за ГЕРБ преди предстоящите местни избори по-късно тази година Борисов обясни, че кметът системно не се справя с работата си, като последното доказателство за това са протестите на футболните фенове на местните отбори „Ботев“ и „Локомотив“ заради проблемите със стадионите в града.

„Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми. Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим – със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората“, каза Борисов.

„Месеци болнични, след това отпуск, този, който трябва да е всеки ден там. Веднъж се вбесих за проби, втори път за Панаира, трети път за стадиони, четвърти…“, добави той.

Борисов по-рано съобщи, че Димитров няма да е кандидат за кмет от ГЕРБ на предстоящите местни избори тази година. Сега той отново критикува кмета, но пропуска да отбележи ролята на общинските съветници на партията си за схемата на Георги Гергов за овладяването на Пловдивския панаир.

Здравко Димитров: Изпълняват се политически цели

„Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка“, отговори Димитров.

 

„Казусът със стадионите на “Ботев” и “Локомотив” не е мой или на Пламен Райчев (зам.-кмет). Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. 

Имаме много важна работа за вършене. Безотговорно ще е да оставим Пловдив на автопилот!“, посочи той.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FZdravkoDimitrovZiko%2Fposts%2Fpfbid0qYe8o9Cer5hBU5fbuCWSDDi6CWugKYoiVtieRAYBDdZSN2GS8euQAXVMVx9qmSZTl&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“296″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy