Бойко Ноев: Ако не беше Грозев, нямаше да има никакво разследване на руските служби в България

 

Бившия военен министър и експерт по национална сигурност Бойко Ноев съобщи пред бТВ, че са задействани съответните механизми за осигуряване на безопасността на Христо Грозев, “доколкото е възможно, тъй като той не се намира в България“.

 

“Външно министерство се събуди след празниците и покани Митрофанова. Като че ли за такива важни неща трябва да чакаме да си изядем сармите и пуйката“, добави Ноев.

 

Според Ноев ресурсът на ДАНС за контролиране дейността на чужди специални служби в България трябва да се удвои или утрои за сметка на дейности, които са неприсъщи на агенцията.

 

“Вие да сте чули нещо за разследването на взривове, от 2011 г. у нас има над 10 взрива в заводи, складове, загинаха хора. Главният прокурор удобно излиза с коментари, но на практика не сме видели никакъв резултат. Ако не беше Грозев, нямаше да има никакво разследване на руските специални служби в България“, заяви експертът по национална сигурност.

 

Вчера Ноев се е свързал с Христо Грозев, който му е потвърдил, че български служби са се свързали с него.

 

Той допълни, че в Русия има закон, който забранява да се говори истината.

 

“Засега знаем от официалната руска агенция  „РИА Новости“, че действията на наказателните органи в Русия са заради негови интерпретации или заради информации, които е давал за руската армия“, добави Ноев.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy