Борисов: Има опити Северна Македония да се върне под руско влияние

Има опит отново Северна Македония да се върне в руското влияние и това се прави целенасочено и много активно. Един криминален акт като пребит българин прави народа изцяло на страната на този човек, а това може да ни “лашне“ в друга посока, която е изцяло в полза на Путин и неговите геостратегически планове за Балканите. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията в събота на среща с депутати. Борисов коментира, че най-доброто за България е Северна Македония и Албания да са в Европейския съюз и НАТО.

Коментарът на Борисов е по повод побоя над българина Християн Пендиков, който пребит на 19-и януари вечерта в Охрид. Той получи тежки травми и се лекува във Военномедицинска академия-София, като състоянието му се подобрява след операция заради счупена челюст. 

През седмицата Бойко Борисов се срещна с майката на Християн Пендиков.

“Те не искат да се връщат в Северна Македония, ще останат тук, тя е медицинска сестра, ще започне работа“, каза Борисов днес.

Според него в случая има криминално престъпление – побой, счупена челюст, които определи като средна телесна повреда. Ще настояваме да намерят побойниците и да ги изправят пред съд, категоричен беше лидерът на ГЕРБ. Той съобщи още, че е разговарял с председателя на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски. Това подкопава огромните усилия, които положихме Северна Македония и Албания да тръгнат по пътя на Европейския съюз, каза още Борисов.

Вчера президентът Румен Радев заяви в Перник, че случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика на насаждане на омраза към българите и към всичко българско в Република Северна Македония. 

В понеделник вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще има работна среща в Скопие. 
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy