Борисов казал на Радев: Ако диктаторите са като мене и тебе, дай боже на всеки такива

0

„Ако диктаторите в света се като мене и тебе, ние сме страхотни. Дай боже на всеки такива“.

Това казал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на президента Румен Радев по време на закритата част от консултациите преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Борисов сам преразказа пред журналисти думите си след края на срещата с президента. Поводът беше репортерски въпрос дали е разбрал кога ГЕРБ ще получи мандата за съставяне на правителство и ще забави ли Радев връчването му:

„Да, за разумно време каза. Ден, два, три. Не е проблема в това разумно време, но в същото време се аргументира (Румен Радев – бел. ред): „Ако продължа да го бавя, ще кажат, че съм диктатор“. Тука аз се засмях и казах: „Нали аз бях“. Ако диктаторите в света се като мене и тебе, ние сме страхотни. Дай боже на всеки такива“.

Тази идилия между Борисов и Радев и сравнително ново явление. Двамата бяха в открита война, докато Борисов беше министър-председател. Именно него и приближените му визира президентът през лятото на 2020 г., когато заедно с протестиращите граждани извика на площада „Мутри вън!“. Борисов пък неведнъж е окачествявал Румен Радев като диктатор, комунист и какво ли не. Трансформацията в отношенията вече бе видима миналото лято, когато Борисов и Радев се оказаха в един отбор срещу правителството на „Продължаваме промяната“.

Иначе Борисов обяви, че вече провел среща с лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Тя се състояла в парламента, но не се разбрали нищо. „Както те казват: Step by step“.

Лидерът на ГЕРБ повтори още, че няма да бъде кандидат за премиер: „Бил съм три пъти, три за щастие“.

Борисов за пореден път обяви, че най-стабилно ще е управление с ПП-ДБ, но ма и други варианти. Те обаче били , но те били по-неработещи и по-кратковременни. Отказа обаче отново да каже какви са тези варианти: „Няма да нача никакви друг вариант, докато не се изчерпа на 100% всичко, което би да стане между двете големи партии“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy