Борисов: „Промяната“ били млади. Той Денков е колкото мен

Около 20 правителства в миналото са взели дълг, колкото този, изтеглен от кабинета на Кирил Петков. Това изчисли бившият премиер Бойко Борисов в събота. Той бе във Варна за среща с младежката организация. В 40-минтуно изявление той критикива „Продължаваме промяната (ПП) и заяви, че основният му опонент е президентът Румен Радев. Борисов отрече да се е срещал с него и заяви, че ако подобно нещо има, той ще го обяви първи.

Той е Денков е колкото мене

„Промяната били млади хора, той Денков е колкото мене“.

Така Борисов коментира номинацията за премиер на ПП, които обявиха, че ще предложат правителство на малцинството, след като ГЕРБ не успяха да съберат достатъчно подкрепа за своя кандидат проф. Николай Габровски. Всъщност Денков е с три години по-млад от бившия премиер.

„Както да се закичиш с думата „промяна“ е неправилно, така и да кажеш, че младите хора са с тебе, при наличието на тези млади хора, също е толкова неправилно“, заяви Борисов.

Той призова съпартийците си да не се подават на провокациите, че ГЕРБ се сближава с президента Румен Радев. Целта била да си изпуснат нервите.

„Всички вие помните изваден юмрук и как всички клечаха пред президентството“, заяви той.

ГЕРБ обаче трябва да се отнасят с уважение, защото Радев бил спечелил изборите честно.

Съвестта ми е чиста

„Съвестта ми е чиста, защото на тази дата съм предупредил какво ще се случи на българите през следващите години. Също както преди 2 години предупредих, че следва хаос и тотална криза“, заяви още Борисов.

Той допълни, че в момента държавата харчела повече, отколкото има, а това не е правилно.

„Правителството трябва да има излишък в бюджета. Оставихме им 15 млрд., сега те ни оставят по 15 млрд. лева дълг на година. Около 20 правителства са взели толкова дълг, колкото правителството на „Продължаваме промяната“ за 1 година“, заяви той.
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy