Борис Бонев: Целим победа на кметските избори в София още не първия тур

„Местните избори са нашата цел, независимо от това колко предсрочни национални вота ще има. Водим разговори за София, а не за национална политика“, каза председателят на новосформираната партия „Спаси София“ Борис Бонев пред БНР.

Целите на партията той дефинира така: победа на кметските избори на първия тур, мнозинство в Столичния общински съвет и да се покаже, че столицата може да се управлява по по-добър, прозрачен и честен начин.

Към момента е известно, че се водят разговори между „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“ за издигане на общ кандидат-кмет в столицата на местните избори тази есен. Разговорите в начален етап. Предстои да се разбере дали освен кмет и районни кметове, трите политически сили ще се явят и с обща листа за общински съветници.

„Добре за София е да има обединение. След години на нищоправене, на забавени и на неосъществени реформи, новият мандат на управление в града трябва да има достатъчно високо обществено доверие, за да може да се случват и непопулярни реформи. Местната власт е по-близка до хората и ако тя се случва добре, много по-голям ще бъде ефектът върху качеството на живот на всеки един човек“, коментира той.

Според Бонев от ГЕРБ ги е страх, че ще загубят София и че провалите, станали символ на тяхното управление, са разбрани от хората.

От „Спаси София“ наблягат на прагматизма като философия за правене на политика и при проблем – търсят решение, затова се ситуират в центъра на политическото пространство.

„Когато става въпрос за местна политика, много по-голямо значение имат прагматичните и конкретни решения, отколкото идеологията дали си вляво, или вдясно“, коментира Бонев.

Неразбирателство и лоша комуникация, по думите му, са в основата на напрежението около новата реформа за пътуване в градския транспорт на София.

Кварталите трябва да са във фокуса на новата местна власт, изтъкна още председателят на „Спаси София“, защото „тази мизерия, в която живеем, трябва бързо да бъде променена“.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy