Боян Чуков „Ако Виктор Орбан е прав! Украйна ще капитулира“

Виктор Орбан: „Мирни преговори РФ и Украйна няма да има. Който ги чака… чака напразно. Войната може да завърши само след преговори между РФ и САЩ. Докато няма преговори, няма да има мир. Ние, ЕС, не можем да бъдем посредници, ние пропуснахме своя шанс. Руснаците повече не искат да водят преговори с нас.

Западната стратегия бе основана на: Украйна може да спечели с помощта на англосаксонците и НАТО, санкциите ще дестабилизират Русия, ЕС ще може да управлява последствията от санкциите и ще пострада по-малко, а светът ще подкрепи Запада. Стратегията претърпя крах. Никога не се печелят войни срещу руснаците…

Голяма част от света демонстративно не ни подкрепи. Китай, Индия, Бразилия, Африка, арабският свят, всички странят от този конфликт, те се занимават със своите работи…“.

Ако Виктор Орбан е прав, а той е прав! Това, което ни очаква е следното: Украйна ще капитулира, ще бъде организирана Ялта-2 и ще бъдат очертани новите сфери на влияние. България най-вероятно ще попадне в руската сфера на влияние. След близо 30-на години постоянни опити на Сорос българите да бъдат трансформирани в англосаксонци, тевтонци, нормандци и други се провалиха. Вина за несполуката на Сорос носят нашите прадеди, който не са се съобразили с фундаменталното прозрение на Петър Стоянов, че народите могат да правят „цивилизационен избор“. С бъдещото прозрение на Петър Стоянов по понятни причини не са се съобразили и Данилевски, Тойнби, Хънтингтън, Николаенко и много други по-малко проницателни титани на мисълта.

Боян Чуков, фейсбук

Коментарите са изключени