БСП решава как ще се яви на изборите

БСП свика Национален съвет, за да одобри коалиционната формула за участие в предстоящите парламентарните избори.

Партийният форум също така ще определи график за провеждането на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по райони.

Коалицията към настоящия момент се запазва същата за изборите. Това заяви Филип Попов преди започването на Националния съвет. Той допълни, че предстоят още няколко национални съвета, на които ще се определят водачите на листи, местата на коалиционните партньори и гражданските квоти.

„Когато една политическа партия започне да се занимава с административно-уставни нарушения, за да защити позициите си, вместо да формира политики, тя е обречена на тежки резултати“, каза Костадин Паскалев.

Кирил Добрев заяви, че е на съвета, за да разбере защо са отстранени 70 делегата от конгреса в последните 2-3 седмици. По думите на конгреса може да се направи всичко.

„Той може да закрие БСП, има такива функции. Може и да отнеме и правомощията на Корнелия Нинова да бъде председател. От него може да се очаква всичко“, заяви той.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy