България и с бронзов медал от Световното за трансплантирани в Австралия

0

Българският атлет Огнян Ганчев спечели бронзов медал по плуване на 100 м гръб на Световното първенство за трансплантирани в Пърт, Австралия. Така и двамата български атлети на първенството си тръгват с медали, след като преди ден Георги Пеев спечели златото на 100 метра бруст в категорията мъже от 40 до 49-годишна възраст.

Пеев изрази надежда, че успехът му от вчера „ще посъбуди заспалата система на донорството и трансплантациите в България и ще имаме повече спасени животи и повече активни трансплантирани хора“.

„Всъщност, това е и моята цел да бъда тук, в Австралия. Ако поне един човек е почувствал, че има шанс да продължи напред без значение какви са здравословните му проблеми, значи съм успял. Този златен медал не е спечелен от мен. Той бе спечелен от всички близки на донорите, които в най-тежкия за тях момент са решили да спасят човешки животи, той е спечелен от лекарите, които са отдадени на донорството и трансплантациите в България, той е спечелен от всички трансплантирани българи и от онези, които са в листата на чакащите трансплантация“, написа Пеев във Фейсбук. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy