Българската армия търси поне 500 военни

Българската армия започва новата година с нов апел за набиране на военнослужещи. Местата са в Сухопътните войски, Командването за логистична поддръжка и Съвместното командване на специалните операции.

Най-много военни се търсят за Командването за логистична поддръжка – 280 души. Заявления се подават до 27 януари. Но това е и най-новата структура в армията ни – действа от септември 2021 г.

30 военни се търсят и за Командването на специалните операции – другата нова структура в армията. От няколко години те имат и специален тренировъчен полигон на „Црънча“.

Заявления се подават до 10 февруари. Конкурсите и за двете командвания ще са в началото на март.

255 военни търсят и Сухопътните войски. Откъдето припомнят, че предимство имат и хора, които имат договор и за доброволен резерв.

Изискванията за кандидатите остават – като това да не са по-възрастни от 40 години; да са годни за военна служба; да не са осъждани.

От МО припомнят, че професионалните военни имат и бонуси като специално обучение, ведомствено жилище, различни видове заплащания. И това обаче с годините не е привличало особено хора към професията. Докладът за състоянието на отбраната за 21-ва отчита, че в Сухопътните войски е най-висок недостигът на военни. А това оказва негативно въздействие върху бойната им готовност.

 

P { margin-bottom: 0.08in }

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy