„ВИТТЕ Аутомотив България“ удвоява производството си в Русе

Компанията „ВИТТЕ Аутомотив България“, която произвежда заключващи системи и други продукти за автомобили, ще удвои производствения си капацитет в Русе. Това съобщи управителят на дружеството в крайдунавския град Христо Христов.

 

По този повод Христов и кметът на Русе Пенчо Милков подписаха днес договор за покупко-продажба на 2 декара имот, който е частна общинска собственост.

На терена ще бъде изградена нова сграда на компанията. Началото на строителните дейности ще бъде поставено в средата на годината, а срокът за изпълнение е 12 месеца.

„За Русе ВИТТЕ означава не само препитание на стотиците служители, но и престиж. Компанията е доказателство за бизнес потенциала на града ни“, каза Пенчо Милков.

Христов обясни, че това е второто разширяване на компанията след 2019 г. Причините за него са високата производителност, значителният ръст в оборота, който е достигнал 183 млн. евро през миналата година, както и други комплексни показатели.

Основни клиенти на дружеството са автомобилни компании като „Мерцедес-Бенц“, „Фолксваген“, БМВ и „Волво“.

В компанията работят сега около 1100 служители. Христов обясни, че след разширението ще бъдат назначени още 300 души, като няма да се преминава към скоростно назначаване на нови кадри, тъй като приоритет за компанията е осигуряването на добро заплащане на настоящите работници. Той даде пример, че сега служителите получават възнаграждения, които са по-високи от средната заплата за страната.

Намеренията на ръководството са оборотът да достигне 400 млн. евро, като дотогава служителите да бъдат 1500-1600. Христов каза още, че има проблем с намирането на специалисти. По думите му компанията залага на работници, които искат да живеят в Русе. „Това са нашите дългосрочни служители“, каза управителят на компанията.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy