Всички зрелостници от пловдивско училище с двойки на матурата по български

0

Всички 12 абитуриенти от пловдивското училище „Братя Миладинови“ са получили двойки на задължителната матура по български език и литература. Общо слабите оценки на този изпит в областта са 660 или около 16%.

Това показва анализът на резултатите от зрелостните изпити, направен от Регионалното управление на образованието в Пловдив, предаде БНР.

Средният успех на учениците от Пловдив и областта от изпита по български е добър 3.95. Малко по-висок е от средния резултат за страната от 3.93, който е рекордно нисък.

Резултатите по училища – от 77.89 до 17.59 точки

Най-нисък среден резултат са изкарали учениците от Професионалната гимназия в Садово – 17.59 точки от максимално възможни 100. Прагът за успешно положен изпит е 30 точки.

Най-висок резултат по български език имат абитуриентите от Езикова гимназия „Пловдив“ – средно 77.89 точки. Следват ги зрелостниците от Математическата гимназия и Езикова гимназия „Иван Вазов“. В класацията четвърти са младежите от Хуманитарната гимназия, след тях – Търговската гимназия, СУ „Васил Левски“ – Карлово, СУ „Патриарх Евтимий“, Френската гимназия.

Няма ученици със 100 точки по БЕЛ. 15 ученици попадат в скалата от 95 до 100 точки, като има и 238 ученици с отличен резултат.

И при втората задължителна матура – по предмет по избор, най-висок е резултатът на зрелостниците от ЕГ „Пловдив“ – 83.76 точки. Следвани от Френската гимназия и ЕГ „Иван Вазов“. На четвърто място е Хуманитарната гимназия.

Най-зле представили се на втората матура са в Средно училище „Христо Г. Данов“ – Пловдив.

Има само двама ученици със 100 точки по втория предмет и те са от ЕГ „Пловдив“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy