В Бургас отвори супермодерна частна онкологична болница

В Бургас отвори врати супермодерна нова частна онкологична болница  „Дева Мария“. Проектът е на стойност 50 млн. лева и е реализиран от Семир Абумелих – собственик на вече съществуващата голяма многопрофилна частна болница в кв. „Ветрен“, носеща същото име. Освен като собственик на болници Абумелих е известен и като бивш общински съветник и депутат от ГЕРБ. На откриването на 17 септември присъстваха председателят на Kомисията по здравеопазване в парламента проф. д-р Костадин Ангелов (ГЕРБ), депутати от всички политически сили, областният управител на Бургас Пламен Янев, кметът на Бургас Димитър Николов, общински съветници и кметове на съставни общини, представители на всички институции, ангажирани със здравеопазването.

„Имаше време, в което бургазлийки раждаха в други градове. С построяването на университетска болница „Дева Мария“ обърнахме това движение към Бургас и днес тук раждат жени от други градове. Това ще направим и с онкоболните пациенти. Много хора търсят лечение в Турция. Когато баща ми се разболя, ние направихме същото – отидохме в Истанбул. Обаче аз имам друго око и гледам на нещата по различен начин. И се замислих- на нашите лекари нищо не им липсва, за да лекуват по „турския“ начин.

Инфраструктурата, обаче, сваля от тяхното ниво. Седнах още тогава и си казах – това може да се случи и в България, даже по-добро от Турция. Резултатът вече е видим – възможно най-добрата техника е инвестирана в тази болница. Моята лична амбиция оттук нататък е само една – да успеем средно да увеличим продължителността на живот на онкоболните с 5 години.“, каза собственикът на новата болница Семир Абумелих.

Новата онкологична болница „Дева Мария“ започва поетапно прием на пациенти, като се очаква да заработи в пълен капацитет до няколко месеца.

Тя е разположена на 12 000 квадратни метра разгъната застроена площ. Свързана е с топла връзка на 5 нива с досега съществуващата многопрофилна болница „Дева Мария“. Сградата е висока 12 етажа плюс един партерен и два подземни етажа. Двете подземни нива са предвидени за лъчелечение и нуклеарна медицина. Лечебното заведение разполага с два линейни ускорителя, ПЕТ-скенер, ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) с възможност за планиране на лъчелечение, брахитерапия, компютърен томограф и циклотрон. 

На партерния етаж е диагностично-консултативният център. На деветия етаж е изградено  терапевтично VIP отделение. Десетият етаж е предвиден изцяло за академични нужди с конферентни зали за телемедицина, аула и библиотека. 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy