В Пловдив стотици протестираха „Долу копитата от панаира“

Протестно шествие в защита на межународния панаир в Пловдив се проведе в неделния следобед, предаде БНР. Стотици пловдивчани преминаха по главната улица на града до паметника на Съединението. Имаше засилено полицейско присъствие.

Събралите се хора настояха местната власт да защити интересите на града и на извънредната сесия в понеделник общинските съветници да променят решението си от декември миналата година. Това означава да отхвърлят приемането на акциите на Варна в смесеното дружество „Пълдин туринвест“.

Стотиците пловдивчани издигнаха лозунги „Долу копитата от панаира“, „350 дка? Отказ да бъдат продадени“, „Който продаде панаира няма място в общинския съвет“.

Протеста подкрепиха общински съветници и депутатът от “Продължаваме промяната” Росен Костурков.

Единствената точка от дневния ред на насрочената за понеделник извънредна сесия на Общинския съвет е посветена на приемането на акциите на община Варна в дружеството „Пълдин туринвест“, което притежава пловдивския панаир. Мажоритарен собственик на дружеството е бизнесменът и бивш депутат от БСП Георги Гергов.

За сесията ще пристигне съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, който призова пловдивските общински съветници от ГЕРБ „да се явят на работа и да вземат решение, което защитава обществения интерес, което ясно казва на представителите на пловдивската община, че не може да се гласува за харизването на Пловдивския панаир на Георги Гергов“:

„Аз ще бъда утре там. …Това е крещящ пример как корупцията и руското влияние вървят ръка за ръка“, заяви Иванов.

Предишната сесия на градския съвет, посветена на проблема, която трябваше да се проведе в първия работен ден на годината, бе саботирана от ГЕРБ и „БСП на Гергов“, чиито съветници не отидоха на работа.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy