Гарет Бейл прекрати футболната си кариера

Капитанът на уелския национален отбор по футбол Гарет Бейл обяви, че слага край на спортната си кариера веднага. В профила си в Туитър 33-годишният играч съобщи за оттеглянето си както от националния отбор на Уелс, така и от футбола като цяло.

„След внимателно и задълбочено обмисляне, обявявам незабавно оттегляне от своя клуб и от международния футбол“, написа той и посочва, че това е било най-трудното решение в живота му.

„Чувствам се невероятен късметлия да изпълня мечтата си и да играя спорта, който обичам. Той ми даде едни от най-добрите моменти в живота. 17 сезона, които ще бъде невъзможно да повторя, без значение какво ми предстои“, посочи още Бейл, който последно игра за американския Лос Анджелис ФК, като му помогна да завоюва първа титла в историята си през 2022 година.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“zxx“ dir=“ltr“><a href=“https://t.co/NNErxMVGCS“>pic.twitter.com/NNErxMVGCS</a></p>&mdash; Gareth Bale (@GarethBale11) <a href=“https://twitter.com/GarethBale11/status/1612467320181477378?ref_src=twsrc%5Etfw“>January 9, 2023</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Бейл започва кариерата си в тима на родния му град Кардиф, откъдето го вземат от Саутхемптън и Тотнъм, преди да отиде в Реал Мадрид, където игра в продължение на десет години. С испанския гранд той спечели пет пъти Шампионската лига, три пъти титлата в Испания и веднъж купата на страната.

За националния тим на Уелс Бейл има 111 мача и 41 гола между 2006 и 2022 година. Той беше талисман на страната си, извеждайки я на европейските първенства през 2016 г., достигайки дори до полуфинал, и през състоялото се през 2021 г. Евро 2020 г. През миналата година в Катар „драконите“ записаха и първото си участие на световно първенство от 1958 година насам.

„Споделях съблекалните с момчета, които станаха мои братя, а служителите – мое семейство. Играх с най-невероятните мениджъри и чувствах непрестанната подкрепа на най-отдадените фенове в света. Благодаря на всички вас, че бяхте част от това мое пътуване“, написа футболистът. Благодари и на „червената стена“ на Уелс за страстта на запалянковците.

„Оттеглям се, но не и далеч от тима, който живее в мен и тече във вените ми. Все пак драконът на фланелката ми е всичко, от което се нуждая“, завършва той.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy