Георги Харизанов се разделя с „Евронюз България“

Георги Харизанов вече не е на ръководна позиция в „Евронюз България“ и се разделя с телевизията.

„Георги Харизанов поема по свой, различен професионален път и вече няма да бъде част от екипа на Euronews България. Благодарим му за съвместната работа и му пожелаваме успех в новите предизвикателства“, се казва в официално съобщение на „Евронюз България“.

Самият Харизанов също потвърди за раздялата си с медията и обяви, че решението е негово.

„На 04.04.2023 помолих да бъде прекратен договорът ми за прокурист на „ТВ ЕВРОПА“ АД. Евронюз България е сбъдната мечта и, ръководена от страхотните Марина и Надя, тази мечта тепърва ще блести и ще бъде пример за обществото и гордост за екипа и инвеститора. Винаги ще помагам с каквото мога на страхотния екип. Има как. Колеги, вие сте невероятни. До един. Свободата, Санчо…“, написа той във фейсбук.

„Е, минаха шест години и половина и е време за промяна. След Георги Коритаров, светла му памет, е трудно да се научи нещо ново за журналистиката, силата на човешкия интелект и жаждата за знание“, посочи още Харизанов.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgharizanov%2Fposts%2Fpfbid0zvmRhjZGnUcLfL1yvcR6YzsoaCN9yHXkTP9sBPHAfLjQFbEtxD35f84EkFz9Smyol&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“456″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe> 

От декември миналата година Харизанов не е изпълнителен директор на телевизията. Мястото бе заето от Иван Иванов, който е син на сегашния собственик на българската медия Добрин Иванов.

През последните месеци Харизанов обаче беше прокурист и беше упълномощен да управлява дружеството и да го представлява пред трети лица, но „само заедно с изпълнителния директор Иван Добринов Иванов“. На 4 април той е заличен като прокурист.

„Евронюз България“ започна да излъчва през май 2022 година. До това се стигна, след като година по-рано европейска телевизия за международни новини Euronews подписа партньорско споразумение с българската телевизия „Европа“, за да стартира съвместно „Евронюз България“. Тогава Харизанов беше изпълнителен директор на „Европа“ и остана на поста след стартирането на новия канал.

Собственикът на българската телевизия Добрин Иванов е и мажоритарен съдружник в компанията „ТРАНСАРМЪРИ“ (TRANSARMORY). Според регистъра нейният предмет на дейност е „проектиране, разработка, трансфер на технологии и ноу-хау в областта на отбраната; производство на военна продукция и изделия със специално предназначение след лицензиране, както и всякаква друга търговска дейност, която не е забранена от закона“.

Добрин Иванов е и собственик на фирмата „Трансмобил“ (TRANSMOBIL) с предмет на дейност „осъществяване на научна, научно-производствена и производствена дейност, производство на военна продукция и изделия със специално предназначение след лицензиране, продажба на продукция, сервизни услуги за произвежданата продукция, сделки с патенти и лицензи и др.

Добрин Иванов е и в управата на „Българска федерация по зимен и летен универсален бой“. Той е предприемач и в сферата на туризма. Той е съдружник и в „Къмпинг Иракли“ ООД.

Търговският регистър показва, че назначеният нов изпълнителен директор на „Евронюз България e съдружник в „Емона 2000“. На 14 юли 2020 г. баща му Добрин Иванов, който дотогава се е явявал едноличен собственик на дружеството, е прекратил участието си във фирмата и е прехвърлил собствеността й на сина си Иван Добринов Иванов и на Десислава Добринова Иванова, която вероятно е сестра на Иван. Тогава е взето решение самата фирма „Емона 2000“ ЕООД да бъде преименувана на „Емона 2000“ ООД.

Фирмата нашумя през 2016 г., когато стана ясно, че „Емона 2000“ започна да строи ваканционен комплекс на плажа Иракли Тогава „Емона 2000“ е собственост на Добрин Иванов. Той заедно със съпругата си Лариса са съдружници във „Вая Дир“. Това е компанията, която през 2011 г. взе концесията на плажа „Река Вая“ за 5 години. За кратко през 2009 г. собственик на „ДАРС инвест“ е Славян Теофилов, съдружник на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Впоследствие компанията става собственост на „Фрам билд“, която се управлява от семейството на Добрин Иванов.  

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy