Гешев от Вашингтон: Молитвената закуска създава приятелства

Главният прокурор Иван Гешев, който е на посещение в САЩ с обяснението, че присъства на Националната молитвена закуска, давана от президента Джо Байдън, пусна снимки с официални лица във фейсбук. И заяви: „Националната молитвена закуска създава приятелства в интерес на семейството на демократичните държави“.

На кадрите шефът на държавното обвинение е конгресмена Пийт Сешънс и с Робърт Адерхолт, член на Камарата на представителите. Снимал се е и бившия конгресмен Джим Слатъри, както и с гости от Балканите, сред които някогашният сръбски външен министър Вук Драшкович и Ахмет Шала, бивш финансов и икономически министър на Косово.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPress.PRB%2Fposts%2Fpfbid0FZciWA75o7ZQiqV8VVUmfAZPjcQkQxoLgpmXQTKwjaeF7WtFqJbjjwjdQ4PoT5wSl&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“689″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Гешев замина за САЩ преди няколко дни. Официалното съобщение на прокуратурата гласеше, че той ще присъства на молитвената закуска. След това от американското посолство у нас съобщиха, че не участват в организацията на посещението му. От прокуратурата заявиха пред „24 часа“, че визитата е от частен характер.

Преди ден в туитър бяха публикувани снимки от едно от събитията преди закуската. На тях до Гешев е застанал депутатът от ДПС Хамид Хамид.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“pl“ dir=“ltr“>W Kapitolu na zaproszenie kongresmenów <a href=“https://twitter.com/PeteSessions?ref_src=twsrc%5Etfw“>@PeteSessions</a> &amp; <a href=“https://twitter.com/Robert_Aderholt?ref_src=twsrc%5Etfw“>@Robert_Aderholt</a>, w gronie przyjaciół z USA i Europy środkowej, dyskutowaliśmy jak skutecznie przeciwstawić się brutalnej rosyjskiej agresji na Ukrainę i wspierającymi Rosję, a zyskującymi na znaczeniu Chinami. <a href=“https://t.co/wFZBFoLD2g“>pic.twitter.com/wFZBFoLD2g</a></p>&mdash; Kacper Płażyński (@KacperPlazynski) <a href=“https://twitter.com/KacperPlazynski/status/1620801825506230273?ref_src=twsrc%5Etfw“>February 1, 2023</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy