Гигантски аквариум се пръсна и наводни центъра на Берлин (Галерия)

Гигантски аквариум с тропически риби се пръсна в центъра на Берлин в района на Александърплац, където наводни и блокира централния столичен булевард „Карл Либкнехт“. Двама човека са ранени в резултат на инцидента.

16-метровият стъклен цилиндричен аквариум – AquaDom, бе най-големият в света, приютяваше коралов риф с над 1500 тропически риби от 80 различни вида и бе е популярна туристическа атракция. Той бе разположен в пространството между комплекс от сгради на Александърплац.

<iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/_Oeu5JTDRUc“ title=“YouTube video player“ frameborder=“0″ allow=“accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture“ allowfullscreen></iframe>

Около 5.45 сутринта (04.45 GMT) се е чул силен трясък, след което над 1 милион литра вода заедно с части от фасадата на хотела, намиращ се в комплекса, са излетели на улицата, съобщават местните медии.

Персоналът и гостите на хотела са евакуирани.

Повече от 100 служители на аварийно-спасителните служби на Берлин бяха веднага изпратени на мястото на инцидента. Има двама пострадали от счупените стъкла, каза говорителят на полицията Мартин Щралау.

Причината за аварията все още не е установена. Според предварителни данни на полицията, няма признаци на целенасочена атака.

На място са пристигнали екипи на Службата за техническа помощ (Technisches Hilfswerk, THW), които предстои да установят повредели ли са елементи от носещата конструкция на постройката.

Според собственика на аквариума, той е висок 16 метра, диаметърът му е 11.5 метра и един от най-големите в света самостоятелно поставени цилиндрични аквариуми.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy