„Главболгарстрой“ е отличен с първа награда в национален строителен конкурс

„Център по растителна системна биология и биотехнологии“ (ЦРСББ) бе отличен с първа награда на официалната церемония по обявяване на победителите в тазгодишния конкурс „Сграда на годината“. Изпълнител на спечелилия проект в категорията „Социална инфраструктура – култура, наука и образование “ е „ГБС-Пловдив“.

При изпълнението на отличения изследователски кампус „Главболгарстрой – Пловдив“ застрои обща площ от 7122.34 кв.м, включващ две секции – лаборатории и специализирани помощения, административен корпус – офиси, оранжерии за отглеждане на растения с експериментални цели и учебен корпус – конферентна зала с 300 места, 4 учебни зали 80 места за провеждане на обучение и събития, ресторант, кафетерия и рецепция.

ЦРСББ е предвиден като модерен научно-изследователски център за фундаментална и приложна наука в областите на системната растителна биология и биотехнология. Идеята е ЦРСББ да отговаря на съвременните световни стандарти и да бъде една от водещите Европейски институции в тази област.

Амбицията на новосъздадения център за върхови постижения ЦРСББ е да повиши значително научноизследователския потенциал на България, да разшири капацитета на страната в областта на растителната геномика и да стимулира развитието на научния и икономически потенциал на Пловдив и региона.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy