Грипна епидемия в Бургас, учениците минават на онлайн обучение

Грипна епидемия на територията на област Бургас е обявена от 12 януари по решение на регионалния пандемичен щаб.  Случаите на остри респираторни заболявания рязко са се увеличили през последната седмица, отчитат от здравната инспекция. За периода от 3 до 9 януари случаите на остри респираторни заболявания в областта са 426 на 10 хиляди души население.

Учебните занятия се преустановяват и се преминава в неприсъствена форма на обучение в училищата и университетите на територията на област Бургас. Преминава се към онлайн обучение за периода 12-17 януари.

Спират още плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

Препоръчва се на здравните заведения да предвидят разширяване на легловата база на вътрешните отделения за сметка на други отделения с цел прием на пациенти с грип и следгрипни усложнения.

Преустановяват се и свижданията в болниците. Затяга се контролът по филтрирането на болните деца в детските градини, както и на персонала.

Пандемичният щаб ще заседава отново на 17 януари.
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy