Гърция с крути мерки срещу недостига на лекарства

Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис съобщи в Туитър, че поради недостиг на лекарства в света ще се спира дейността на всеки, който не сътрудничи при проверка на резервите, предаде АНА-МПА.

Той заяви вчера, че „поради глобалния недостиг на лекарства, поради голямото търсене и намаленото производство, никой няма да си играе с общественото здраве. Нарежданията са ясни: преустановяване на дейността на всеки, който не сътрудничи“. Това засяга всички – фармацевтични компании, складове, аптеки, пише в съобщението си в Туитър.

Взетите мерки от министерството на здравеопазването на Гърция са породени от отказа на два фармацевтични склада да бъде проверена наличността им. Вследствие на отказа им е спряно разрешителното за търговия на едро с лекарства, докато не бъдат проверени от гръцката Национална агенция по лекарствата, пише вестник „Тема“.

Двете аптеки нямат право да съхраняват и разпространяват фармацевтични продукти през този период.

В „Тема“ се припомня, че Плеврис също така е поискал от Национална агенция по лекарствата да провери фармацевтичните складове за вероятни нелегални износи на лекарства с оглед на постоянно нарастващата липса на много препарати в страната.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy