Гюнтер Ферхойген оглавява консултантски съвет на ГБС

Бившият еврокомисар по разширяването Гюнтер Ферхойген ще оглави новосъздаден Международен консултативен съвет на „Главболгарстрой“ (ГБС), който ще съветва строителната компания по стратегически въпроси.

Бордът ще заработи от началото на 2023 г. и съвместно с членовете на управителния и надзорния съвети на компанията ще се вземат решения по ключови въпроси от международен характер, свързани с бъдещото развитие на групата, която от няколко години има представителен офис в Брюксел. Тя също така членува в редица европейски и международни секторни организации.

Офис на „Главболгарстрой“ в гр. Брюксел

В консултативния съвет влизат още д-р Анн Блънцер – изпълнителен директор на Института по енергетика „Ралф Лоу“, и Симеон Цомокос – основател и президент на Икономическия форум Делфи.

В консултативния съвет влизат още д-р Анн Блънцер – изпълнителен директор на Института по енергетика „Ралф Лоу“, и Симеон Цомокос – основател и президент на Икономическия форум Делфи.

Тримата ще представят своя опит в сферата на бизнеса, политиката и академичните среди, както и визията си за различни професионални и местни перспективи. Всеки от тях ще има свой ресор на база квалификацията си и заедно с ръководството и надзора на „Главболгарстрой“ ще изготвят стратегии за развитие на бизнеса; по теми от обществен и международен характер; в областта на корпоративната социална отговорност, маркетинга, управлението и др.

Международният консултативен борд на ГБС ще се ръководи от немския политик и опитен европейски ръководител Гюнтер Ферхойген. Той беше заместник-председател на Европейската комисия при мандата на Комисията „Барозу I“. Последователно е заемал и постовете на еврокомисар по разширяването (1999 – 2004 г.) и по предприемачество и индустрия (2004 – 2010 г.).

Ферхойген ще поеме географския фокус „ЕС и Западна Европа“, а темите от ресора му ще включват индустрия, инфраструктура, икономика и европейски отношения.

Анн Блънцер е и преподавател по енергетика, управление и лидерство в Тексаски християнски университет/ Texas Christian University (САЩ). Тя ще работи с ГБС по въпроси от областта на енергетиката, управлението и иновациите, поемайки географския регион на Северна Америка и по-конкретно на САЩ.

Симеон Цокомос, от своя страна, ще отговаря за Югоизточна Европа, Западните Балкани и Средиземноморието, като ще се фокусира върху теми, свързани с регионалната свързаност, икономика и бизнес.

Д-р Анн Блънцер

Симеон Цомокос

С привличането на опитни експерти и изградени професионалисти, „Главболгарстрой“ цели да разшири и надгради експертизата си по водещи теми от европейско и глобално значение. Тези доказани в областта си лидери ще следят тенденциите на международните пазари, ще предоставят анализи на макроикономическия, геополитически, политически, социален и екологичен контекст, на базата на които ще се разработват стратегически препоръки за откриване на нови бизнес възможности и перспективи, гарантирайки продължаването курса на устойчиво развитие на компанията, посочват от ГБС.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy