Дарения за МВР: Пистолети от АЕЦ-а, коли от Горското и специално оборудване от чужбина

Дарения за над 1.2 млн. лв. е получило МВР от началото на годината до септември. Това сочи списъкът, качен на сайта на силовото ведомство. Един от скъпите подаръци полицията е получила от националната служба за борба с престъпността на Великобритания. Става дума за специализирано оборудване за „оперативни цели“ за нуждите на ГДБОП за над 107 хил. лв. Същият подарък антимафиотите са получили и от САЩ. Стойността му обаче е далеч по-ниска – 11 хил. лв. Националната агенция на Великобритания е направила още няколко дарения, предимно техника.

Най-скъпото дарение обаче е от Департамента по енергетика на САЩ. Става дума за 14 комплекта преносим идентификатор на радио изотопи за над 590 хил. лв.

Макар и в много намален обем, МВР продължава да получава дарения от общини. Преди години тази практика бе масова като подаръците често идваха от бедни и малки кметства. През тази година община Бяла Слатина е подарила на местната пожарна вещи за над 1000 лв. Кметството в Дългопол е дало дърва за огрев пак на пожарникарите. Ловешкото кметство е дало шест авотмобила за 14 хил. лв., а общината в Трън – специален автомобил на пожарната за 25 хил. лв.

С коли са се отчели и горските дружества. На пътната полиция в София е даден автомобил за 25 хил. лв. от горското предприятие в Благоевград. Същият дарител е дал на полицията в Ямбол товарен автомобил. А горското предприятие в Шумен е подарило две тойоти за близо 23 хил. лв. на местната полиция.

За въоръжението на полицията са се погрижили от Първа атомна. АЕЦ „Козлодуй“ е подарила пет пистолета и 475 патрона. Общата им стойност е близо 5 хил. лв.

Пловдивската община Брезово пък е ремонтирала санитарните помещения на местната полиция за близо 28 хил. лв. Пловдивската голяма община е купила оборудване за система за видеонаблюдение и ги е дарила.

Кметството в Долна Митрополия е подарило кола за близо 25 хил. лв. Районното управление в Чепеларе е получило канцеларски материали за над 18 хил. лв. Община Банско пък е дарила уред за нощно виждане, ловна камера, бинокъл за лов и други вещи.
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy