Двама нови свои заместници представи кметът на Стара Загора Живко Тодоров

Надежда Чакърова, която е втори мандат омбудсман за община Стара Загора, и Радостин Танев, който бе народен представител в 44-тото и 45-тото Народно събрание, са новите имена на замeстник-кметове в екипа на кмета Живко Тодоров. Те ще сменят досегашните заместници – Иванка Сотирова и Йордан Николов.

Чакърова поема ресора „Образование, здравеопазване и социални дейности“, а Танев – „Транспорт, екология и чистота“. Това стана ясно днес по време на пресконференция на кмета Тодоров.

„Добро управление се прави с последователни и логични стъпки. Това не е решение, което сме взели набързо. Напротив – този разговор и с двамата го водим още от преди празниците. Споделяме заедно 11 успешни години. Аз съм оптимист за добрите неща“, каза в началото на срещата кметът на Стара Загора.

Тодоров припомни какво е свършено през годините от двамата му заместници, които са част от екипа му още от първия мандат, като цялостната промяна на организацията на градския транспорт, подновяването на автопарка и внедряването на гъвкави системи за улеснение на пътниците, изграждането на модерното съоръжение за управление на отпадъците, рекултивация на депото, подобряване на екологичните показатели на общината, както и почти изцяло обновената образователна и социална инфраструктура и разширяването на обсега на услугите за уязвимите групи.

„Благодаря на г-н Николов за неговите устойчивост и характер. Те допринесоха в годините да се случат много добри неща в нашата община, а това в крайна сметка остава записано в историята. Сега ще надграждаме. Благодаря сърдечно и на г-жа Сотирова, която пое един нелек ресор, в който нищо не бе променяно дълго време. Днес яслите, детските градини и училищата имат вид, който да отговаря на потребностите ни. Социалните услуги са многобройни, за да бъдат в полза на нуждаещите се от тях. Благодаря за нейната мъдрост и отдаденост“, каза още кметът на Стара Загора.

Живко Тодоров сподели мотивите си да се спре на Надежда Чакърова и Радостин Танев.

„И двамата са млади, амбицирани и смятам, че ще дадат нова енергия на работата и екипа. Имат дългогодишен опит в частния сектор, имат изключително много опит с обществената дейност, което е важно, когато ще работиш пряко с хората и за тях. Радостин Танев е познат и с инициативите, които бяха насочени към привличане на инвеститори и ИТ сектора, което дава перспектива да бъдат насочени усилия към внедряването на нови технологии в ресора му. Надежда Чакърова също доказа във времето като омбудсман, че има визия и желание за работа. Младостта е ключът. Трябва да има приемственост“, обоснова се кметът.

Другите заместници на Живко Тодоров са инж. Янчо Калоянов, Красимира Чахова и Милена Желева. Секретар на община Стара Загора е Делян Иванов, а главен архитект е Младен Иванов.

През пролетта ще започне поетапно възстановяване на улиците, които са били част от проекта, изпълняван от държавното ВиК дружество, каза Живко Тодоров. Той допълни, че ще бъде довършено подобряването на средата в кв. „Самара – 1“ и кв. „Казански“, а кв. „Три чучура – юг“ очаква своята мащабна реконструкция.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy