Две бебета са били разменени в столична АГ болница

Родилка си е тръгнала от столична АГ болница с чуждо дете, което е разменено с нейното след раждането. Истината излязла наяве с ДНК тест, направен след два месеца съмнения, които възникнали у младата майка, съобщава “24 часа“.

Жената подозирала, че два месеца гледа бебе, което не е нейното. Затова и направила изследването. Социалните ще поемат грижата за двете деца, докато разберат кое на кого е, пише „24 часа“.

Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в началото на тази седмица.

Младата майка е сигнализирала болницата, която започнала вътрешна проверка. Установено било, че номера на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката.

Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.

Резултатът от ДНК-теста, който е бил готов в понеделник, доказал с категоричност, че детето е чуждо.

За случая са уведомени полиция и прокуратура, тъй като другата майка, за която се смята, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болницата, за да й бъде направен ДНК-тест. Тя твърди, че детето, с което си е тръгнала от болницата, си е нейното.

Очаква се незабавната намеса на социалните власти, които временно да поемат грижата за двете разменени деца, докато тече дело за установяването на истинските родители на децата.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy