Денков очаква антикорупционното законодателство да бъде прието в следващите дни

0

Премиерът Николай Денков обяви, че очаква в следващите дни промените в  антикорупционния закон да бъдат приети окончателно.

„Антикорупционното законодателство със сигурност е една от най-важните теми. Последната информация, която имам, е, че в Народното събрание има съгласие как да изглежда в краен вид антикорупционният закон, така че очаквам в следващите няколко дни той да бъде приет на второ четене и по този начин да изпълним една от най-важните задачи за тази година на Народното събрание“, каза Денков пред журналисти.

С измененията антикорупционната комисия КПКОНПИ трябва да бъде разделена на две. Част от нея ще се занимава с борба с корупцията, а другата – с конфликта на интереси и декларациите на властта, както и досега.

Промените в закона за противодействие на корупцията бяха приети на първо четене през юни. Тогава обаче беше приет само законопроектът на ГЕРБ, но не и този на ПП-ДБ, което предизвика напрежение между подкрепящите управлението партии. 

В събота Денков каза още, че очаква да се проведе лидерска среща между „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ през следващата седмица. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy