Денков поема 14 агенции и комисии, Габриел – четири

Разпределен е контролът на премиера и вицепремиера над държавните агенции, комисии и различни ведомства, съобщиха от Министерския съвет в петък. Министър-председателят Николай Денков поема 14 ведомства, заместничката му Мария Габриел – четири.

Денков лично ще наблюдава дейността на държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“, „Технически операции“, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавния резерв, Държавната агенция за бежанците, тази за пътната безопасност, както и за стоковите борси и тържища. Под контрола му ще са също така Агенцията за публичните предприятия и контрол, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националният статистически институт и Патентното ведомство.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще координира работата на правителството с Държавна агенция „Архиви“, Агенцията за ядрено регулиране, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Държавната агенция за закрила на детето.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy