Децата ще пътуват безплатно в градския транспорт до 10-годишна възраст

Пътуването в градския транспорт в цялата страна става безплатно за децата до 10-годишна възраст, а юношите ще ползват по-голяма отстъпка в цената. Новата социална услуга влиза в сила от 1 февруари.

“Предстои ни да одобрим допълнителни средства в рамер на 73 млн. лв. в подкрепа на услугата „обществен транспорт“ в цялата страна. В резултат на това решение от 1 февруари до края на годината, всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, а за учениците отстъпката ще се увеличи от 20 на 70%. Намалението за цената на картите за възрастните хора ще е с допълнителни 20% или общо 40% по-ниска цена“, каза премиер Гълъб Донев в началото на правителственото заседания.

Той допълни: “Виждаме, че когато всеки върши съветно работата, за която е избран, има резултат и за хората“.

В момента пътуването с обществен транспорт е безплатно за децата до 7-годишна възраст. При пенсионерите отстъпката расте от 20 на 40% от цената при пътуване.

За финансирането на тези мерки правителството ще одобри допълнителни средства в размер на 73 млн. лв. Парите за финансирането на тази социална услуга са осигурени с извънреден трасфер в края на миналата година.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy