Доналд Тръмп се върна във Фейсбук: Съжалявам, че ви накарах да чакате, беше сложно

0

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп помести публикации във Фейсбук и ЮТюб за пръв път, след като преди две години беше отстранен от тях заради щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година. Така Тръмп се завръща в технологичните платформи, които вече е използвал, за да даде тласък на политическия си възход, отбелязва Ройтерс.

 

Постовете на Тръмп на страницата му във Фейсбук  и в канала му в ЮТюб бяха под общото заглавие “Върнах се!“.

 

И в двама поста е използвано заснето преди време видео на Си Ен Ен, с което се обявява победата на Тръмп над Хилари Клинтън през 2016 г. След това картината избледнява и на екрана се изписва “Тръмп 2024“.

 

Бившият президент републиканец вече обяви, че през 2024 г. ще се бори за втори мандат. Тръмп придружи текста си с кратко видеоклипче, в което казва: “Съжалявам, че ви накарах да чакате, беше сложно“.

 

Профилът на Тръмп във Фейсбук беше деблокиран в началото на тази година, но едва сега той се върна в най-голямата безплатна онлайн социална мрежа в света и в уебсайта за видеосподеляне.

 

Профилът му в Туитър също беше възстановен през ноември от новия собственик на платформата Илон Мъск.

 

Тръмп задвижи невероятната си кандидатпрезидентска кампания през 2016 г. благодарение на използването на социалните медии, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Сегашното му завръщане му дава достъп до използването на ключови инструменти за политическо набиране на средства. Позволява му и да достига до общо 146 милиона свои последователи в трите най-големи технологични платформи.

 

Внимателно преценихме продължаващия риск от насилие, като същевременно уравновесяваме възможностите на избирателите да чуят равнопоставено основните национални кандидати в навечерието на изборите, написа ЮТюб в туит, обяснявайки защо е възстановен профилът на Тръмп.

 

В края на 2021 г. бившият президент създаде своя собствена платформа в социалните медии, наречена “Трут соушъл“, която използваше докато беше в сила забраната да публикува в Туитър и Мета. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy