Допълнителни пътнически вагони пуска БДЖ за празниците

Пътническите влакове по някои основни направления от София до Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Горна Оряховица, Русе, Свиленград, Видин, Враца, Лом и Ямбол ще бъдат подсигурени с допълнителни вагони за коледните и новогодишни празници, за да се гарантира удобното придвижване на пасажерите по време на празничните дни, съобщиха от БДЖ в петък.

От 23 декември до 3 януари включително, с увеличени състави ще пътуват някои влакове по посочените маршрути.

Вече могат да се купят билети със запазени седящи мество за тези влакове както от касите на БДЖ на гарите, така и онлайн.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин се предоставя възможност на потребителите на услугата да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак.

В онлайн системата на БДЖ https://bileti.bdz.bg/ е възможна 30-дневна предварителна покупка на билети.

Държавните железници напомнят, че при закупуване на билети за отиване и връщане клиентите могат да ползват от 10 до 20% намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.

Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде предоставена от служителите на гишетата „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy