До 1 август пускат движението през тунел „Железница“ в едната лента

До 1 август тази година се очаква да бъде укрепено свлачището преди тунел „Железница“ на магистрала „Струма“ и да се пусне движението в едната лента от Гърция към София. Това съобщи министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков пред бТВ.

След това, в рамките на няколко месеца, да бъде пусната и другата лента, допълни той.

Тунел „Железница“ е готов от поне две години, но не може да се ползва заради активирали се свлачища от двете му страни. Едва в началото на тази година започна укрепването на свлачищата.

Огромни усилия се полагат и по строителството на магистрала „Хемус“, стана ясно от думите на арх. Шишков.

След като е одобрен Подробния устройствен план на деветия участък, вече текат отчуждителните процедури по трасето, каза регионалният министър.

За участъци пет и шест се преработват проектите, за да започне строителство и по тях.

На четвъртия участък обаче има доста напреднало незаконно строителство, чието продължаване или събаряне е в ръцете на депутатите, допълни арх. Шишков.

През септември 2023 г. се очаква да започне строителството и на магистралата Русе – Велико Търново в участъка около град Бяла, съобщи още регионалният министър.

По думите му най-важни за изграждане са пътищата по направлението север – юг и открои тунелът под Петрохан, който е най-пряката връзка между северна и южна България.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy