Държавата продаде на търг Vera Su от четвъртия път

Моторният кораб Vera Su, който през есента на миналата година заседна в района на местността „Яйлата“, е продаден във вторник на търг, съобщиха от Министерство на транспорта.

Това е четвъртата процедура за наддаване, която Изпълнителна агенция „Морска администрация“ организира. В търга днес е участвала една единствена компания „Варса шипинг“ ООД, която е предложила да купи плавателния съд на обявената за начална цена – 276 000 долара без ДДС. Спасителната операция на кораба обаче излезе около 2 млн. лв.

Българската компания се занимава с ремонти и техническо обслужване на плавателни съдове. Купувачът е превел 10 процента от цената като депозит, подадените документи са проверени и съответстват на изискванията и критериите.

По предварителна информация, новият собственик ще възстановява плавателния съд.

Моторният кораб Vera Su, плаващ под флага на Панама, заседна на скалистия бряг в района на местността „Яйлата“ на 20 септември 2021 година. Държавата обяви плавателния съд за продажба, за да покрие разходите за спасяване на екипажа и предотвратяването на екологична катастрофа в Черно море.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy