Държавата пуска поръчка за самолетни билети на цялата администрация за 40 млн. лв.

Централният орган за покупки (ЦОП) към Министерството на финансите планира да обяви нова голяма поръчка за осигуряване на самолетни билети за нуждите на цялата държавна администрация през първото тримесечие на 2023 г. Това обявиха за TravelNews от Министерството на финансите. Процедурата се очаква да бъде за над 40 млн. лв. без ДДС за период от 2 години, като в момента ведомството събира информация от останалите администрации за прогнозни данни за бъдещите пътувания на служителите.

Срокът на действащото в момента споразумение изтича на 22.11.2023 г. след като беше удължено с две години заради пандемията. Стойността му е за 34 млн. лв. без ДДС и в него присъстват четири фирми – консорциумът „България Ер – Посока“ ДЗЗД, и туристическите агенции „Хорнит“ ООД, „Аеротур ММ“ ООД и „Атлас травелс“ ЕООД. Всяка държавна администрация е длъжна да провежда минипроцедура за избор от четирите фирми, за да купува самолетни билети.

Туристическите агенции, които са сертифицирани като IATA (членове на Международната асоциация за въздушен транспорт), настояват в критериите за новата централизирана поръчка да не бъдат залагани пределни цени, които да предоставят за дестинации. „Подобни условия трябва да отпаднат, защото агенциите не могат да прогнозират цените на самолетните билети на авиокомпаниите за 3 години напред в тази динамична ситуация. Те не могат да повлияят на стойностите по никакъв начин“, заяви пред TravelNews Димитрина Горанова, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), която обединява IATA агенциите у нас.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy