Д-р Даниела Миланова – заподозряна в незаконни дейности, свързани с манипулации в изборния процес

Купуване на съвест: Кочериново в сянка на изборен скандал.

След обявяването на скандалните практики на кандидата за кмет на Община Кочериново, Иван Минков, общината е в още по-голяма тревожност. Вчера разкрихме заплахите, на които гражданите бяха изложени в опитите на Минков (досегашния кмет) да спечели гласове, след разкритията ни вчера към редакцията ни заваляха десетки сигнали за купуване на гласове.

Според сигналите, няколко лица, включително:

Васил Грозданов (прякор “Баната”)

Валентин Рачев (прякор “Пиндже”)

Емил Недев

Васил Ивановски (прякор “Цильоко”)

Цветан Шопов (собственик на стопанска постройка, използвана за варене на ракия)

Илия Караганов,

Симеон Просеников

Марио (прякор “Бръмчилото”)

Иван Иванова (прякор “Кантонера”)

и Даниела Миланова, която вече е избрана за общински съветник, са заподозрени в незаконни дейности, свързани с манипулации в изборния процес.

Купуването на гласове е сериозно нарушение на закона и демократичните принципи. Тази практика не само излага избирателите на риск от манипулация, но и подкопава доверието в избирателната система. Гражданите на Община Кочериново имат право да изразят своето мнение и да гласуват свободно, без да бъдат подлагани на натиск и незаконни влияния.

Също така, участниците в тези скандални практики, включително Иван Минков и лицата, които извършват купуване на гласове, трябва да бъдат изправени пред справедливи наказания и да отговарят пред закона за техните действия.

Обществото и правоприлагащите органи трябва да реагират бързо и ефективно, за да гарантират честността на изборния процес и защитата на правата на гражданите на Община Кочериново. Гражданите се нуждаят от подкрепа и защита, за да могат да упражнят своята демократична свобода и да изберат кандидатите, които считат за най-подходящи за тяхната община.

Всички сигнали получени на редакционната ни поща са вече препратени към органите на реда и прокуратурата.

Продължаваме да следим изборния процес на втори тур в цялата страна!

Коментарите са изключени