Жп участъкът край Пирот остава затворен за възстановяване след инцидента

Затворен за движение и все още с незапочнали възстановителни работи остава железопътният участък край сръбския град Пирот, където на 26 декември дерайлира влак с цистерни с амоняк и загинаха двама, а десетки пострадаха.

В събота са били изтеглени две от цистерните, остават за махане още три цистерни, съобщиха от българското транспортон министерство пред БТА, но сръбските власти продължават да забраняват каквито и били възстановителни дейности по пята, а само се разчиства.

Причината е, че все още продължава да има някакво изтичане на амоняк. След като то бъде овладяно, ще започне ремонтът на железопътната инфраструктура.

Очакванията са на 10-11 януари да бъде възстановен напълно железният път. В помощ на сръбската жп администрация са 11 души, служители на българската Националан компания „Железопътна инфраструктура“. Те работят с предпазни средства, с маски, няма оплаквания, обясниха от транспортното ведомство. По данни на министерството хората са добре и чакат да ги допуснат, за да могат да продължат да работят.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy