Задържан е мъж от азиатски произход за масова стрелба, отнела седем живота в Калифорния

Седем души бяха убити при два по всяка вероятност свързани помежду си инцидента със стрелба във ферма за гъби и транспортна фирма в крайбрежния калифорнийски град Халф Мун Бей, на около 48 км от Сан Франциско, предаде Асошиейтед прес.

Според представители на местните власти четирима души са били убити във фермата, а още трима в транспортната фирма в покрайнините на Халф Мун Бей.

Полицията е арестувала 67-годишния заподозрян от азиатски произход Чжао Чунли, който не е оказал съпротива при задържането.

Засега не е ясно дали двата инцидента са свързани, въпреки че според властите заподозреният е работил за една от фирмите.

Шерифската служба на окръг Сан Матео, към който спада и Халф Мун Бей, написа в Туитър, че все още не се знае нищо за мотивите на извършителя, но той е задържан.

Полицията съобщава, че е задържала заподозрения на паркинга на полицейския участък в Халф Мун Бей, а в колата му е открито оръжието на престъплението.

Тази нова масова стрелба става по-малко от 48 часа, след като нападател също от азиатски произход уби 11 души в зала за танци близо до Лос Анджелис, която атака губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм не пропусна да осъди, посочва Франс прес.

„Трагедия след трагедия“, написа Нюсъм в Туитър.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy