Заплатата на Спецов ще бъде 6 050 лева

0

Старият нов шеф на Националната агенция за приходите Румен Спецов ще събира данъците на държавата срещу възнаграждение от 6050 лева на месец. Това стана ясно от правно информационната система, в която се публикуват оригиналите на правителствените решения.

Смяната в НАП бе първото кадрово решение на кабинета “Денков – Габриел”. Заменен бе Борис Михайлов от върховете на приходната агенция, като мотивът бе влошаването на събираемостта на приходите от ДДС.

Отново ще разчитам на професионализма на Павел Тонев (който бе върнат начело на митниците) и Румен Спецов, за да бъде наваксано изоставането от над 1 млрд. лв. в събираемостта на бюджетните приходи. Нужни са спешни действия и мерки за мобилизиране на усилията на приходните администрации“, аргументира се преди дни финансовият министър Асен Василев.

С приетите промени в устройствения правилник на Министерският съвет се регламентира, че като единствен вицепремиер Мария Габриел ще изпълнява правомощията на министър-председателя в негово отсъствие от страната или когато ползва законоустановен отпуск, за всеки конкретен случай – с писмена заповед.

Николай Денков разполага с 20 щата за съветници и експерти в политическия си кабинет, Мария Габриел с 14.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.

Generated by Feedzy