Заплаха за конфискуване на имуществото на руснаците, които „изливат кал“ върху Русия

Депутатите в Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент) обмислят дали да бъде конфискувано имуществото на напусналите страната руснаци, които я „заливат с кал“, предаде ТАСС. Агенцията се позова на изказване на председателя на Държавната дума Вячеслав Володин.

„Когато казват, че е излишна мярката, свързана с конфискация (на имуществото), става въпрос за негодници, които са нарушили закона, за такива, причинили вреда. И те трябва да бъдат подведени под отговорност. По правило други наказания не ги достигат, а може дори те да не реагират на това, защото имат доходи, държавата ги храни. Но тук е възможно да разгледаме такъв подход, сега го проучваме, започнала е работа в тази насока“, каза той на парламентарно заседание.

Володин подчерта, че има „негодници, които са заминали, живеят за сметка на държавата, получават доходи, хонорари“.

„Те имат недвижими имоти, сметки, бизнес, но при това заливат страната с кал, изтриват си краката, и ние с вас трябва да реагираме, естествено. И, разбира се, възможно е да се приемат изменения в законодателството с цел не само да ги спрем, но и да защитим паметта на онези, които пожертваха живота си, защитавайки нашата родина“, каза той.

Наред с това Володин подчерта, че към напусналите страната руснаци трябва да има също и диференциран подход, „с разбиране на това – кой от тях какво е направил“.

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy