Започват пледоариите по делото „Семерджиев“

Делото за тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ в столицата, при която миналото лято загинаха две млади жени, е на финалната права. В петък ще започнат пледоариите.

Единственият обвиняем по процеса е 36-годишният Георги Семерджиев. Очаква се стане ясно какво наказание ще поиска за него прокуратурата. Според разследващите той е шофирал дрогиран и е навлязъл в кръстовището с над 160 км в час. Джипът първо удря такси, а след това помита чакащите на тротоара жени.

На последното заседание Семерджиев се оправда, че друг е карал колата. Той обясни, че шофьор била жена, с която малко по-рано се запознал по инстаграм. С нея имало и друго момиче. Те искали да тестват колата, защото обмисляли да я наемат. Семерджиев не каза имената им.

Обвиняемият смени версията си. Малко след катастрофата твърдеше, че е бил отвлечен. Сега казва, че не си спомня нищо от удара и се събудил малко преди да го арестуват.

Случат със Семерджиев предизвика голям скандал, след като се разбра, че бившата полицайка Симона Радев му е помогнала да влезе в дома си след катастрофата. Тя му занесла стълба, защото забравил ключовете си в колата. Радева бе уволнена от МВР.

Вътрешна проверка показа, че години наред Семерджиев се е измъквал безнаказано въпреки множеството си нарушения. От МВР обявиха, че 40 служители са участвали в прикриването му. След края на проверката бяха сменени началници на няколко районни управления в София.
 

Коментарите са изключени

Generated by Feedzy